Beton Ciré badkamer

Beton ciré badkamer: 100% waterdicht

“Beton Ciré” van Cementlook is een decoratieve afwerking die we leveren op cementbasis of kant-en-klaar in emmers. Cementlook Beton Ciré wordt veel gebruikt in badkamers, vloeren, meubels en andere binnenruimtes. Het staat bekend om zijn gladde, naadloze en moderne uitstraling.

Als u overweegt Cementlook Beton Ciré in uw badkamer te gebruiken, moet u hiervoor de Cementlook Kant-en-Klaar toepassen, deze is namelijk waterbestendig en daarom perfect geschikt voor de natte cel. Bij het realiseren van een Beton Ciré badkamer zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Waterdichting

Zorg voor een goede waterdichtheid voordat u Cementlook Beton Ciré aanbrengt, vooral in gebieden die gevoelig zijn voor vocht zoals badkamers. Dit realiseert u door een waterdichte laag aan te brengen met Murexin Flüssigfolie icm Kimband. Dit helpt waterschade te voorkomen en zorgt voor een lange levensduur van de coating.

Professionele installatie

Cementlook Beton Ciré-toepassing vereist vaardigheid en expertise. Het wordt aanbevolen om een professionele installateur in te huren om een gladde en gelijkmatige afwerking te garanderen.

Voorbereiding van het oppervlak

Het oppervlak moet schoon, droog en vrij van losse deeltjes of verontreinigingen zijn voordat Beton Ciré in de badkamer wordt aangebracht. Een goede voorbereiding is cruciaal voor de hechting van de coating. De wand of vloer moet volledig strak zijn, met Cementlook Beton Ciré kun je niet uitvlakken. 

Wanden dienen cementgebonden uitgevlakt te worden, bij voorkeur met Murexin AM 50 uitvlakmortel, deze kunt u ook voor de vloer gebruiken. Hoe sterker uw ondergrond, hoe beter het is voor de Cementlook Beton Ciré. Wanneer uw vloer niet sterk of vlak genoeg is, kunt u deze uitvlakken met Murexin M 61 egaliseermortel, die zelf nivellerend is. Hiermee creëert u een sterke en draagkrachtige ondergrond.

Kleur- en stijlopties

Cementlook is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Kies een kleur die past bij uw badkamerontwerp en een afwerking die past bij uw stijlvoorkeuren. U kunt de diverse kleuren van de Cementlook Beton Ciré hier vinden. Ook kunt u kiezen voor een metallic afwerking of een roest-, koper-, messing- of bronsafwerking.

Afdichting

Cementlook Beton Ciré wordt afgewerkt met een 2-componenten Topsealer. Hierdoor is de Beton Ciré beschermd tegen vuil en vlekken. Het aantal lagen Cementlook Topsealer bepaalt de slijtvastheid van uw Cementlook Beton Ciré. Eén laag is voldoende voor wanden in een droge ruimte, twee lagen in een badkamer. Voor een vloer in een particuliere ruimte adviseren we drie lagen Cementlook Topsealer aan te brengen.

Onderhoud

Beton Ciré is relatief onderhoudsarm, maar het is essentieel om de richtlijnen van de fabrikant voor reiniging en onderhoud te volgen om het uiterlijk in de loop van de tijd te behouden. Bij uw aankoop ontvangt u van ons ook een onderhoudsadvies. Wanden zijn goed beschermd door de Topsealer, deze kunt u eenvoudig reinigen met een vochtige doek. De vloeren zijn eenvoudig in onderhoud; deze kunt u dweilen met toevoeging van een acrylwas.

Kosten

Cementlook Beton Ciré kost, geplaatst, circa dezelfde prijs als traditionele tegels of andere wand- en vloerbekledingen. Houd rekening met uw budget en weeg de voordelen van het materiaal af voor uw specifieke behoeften. 

De kant-en-klare Beton Ciré set voor gladde wanden in de badkamer wordt al compleet geleverd voor €159,95 voor 10 m². Heeft u de complete set voor de badkamervloer nodig, dan is deze verkrijgbaar voor €389,95 voor 10 m². U ontvangt dan een complete set waaraan glasvezel gaas en een extra basis laag voor zwaar belaste oppervlakken aan is toegevoegd.

Compatibiliteit met armaturen

Zorg ervoor dat Beton Ciré compatibel is met uw sanitair. Een goede integratie met gootstenen, kranen en andere elementen is cruciaal voor een samenhangend ontwerp. U kunt ook badmeubels etc. behandelen met Cementlook Beton Ciré om een mooi geheel te krijgen. Hiervoor kunt u de Cementlook Traditioneel en Kant-en-Klaar inzetten, naargelang u uw badkamer mee heeft gemaakt.

Compatibel met tegels

Cementlook laat zich heel goed combineren met keramiek en natuursteen. U kunt bij uw badkamer project gebruikmaken van een combinatie met tegels. Er zijn ontelbare mogelijkheden met diverse soorten tegels. Ook deze kunnen wij u leveren, waardoor u al uw materialen uitstekend kunt combineren. Van ondergrondvoorbereiding tot keramiek, alles is mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. 

Beton Ciré is ook toepasbaar bij het renoveren van verouderde tegels. Het systeem kan direct over de bestaande tegels worden aangebracht. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Natuurlijke verlichting

Beton Ciré kan goed werken met natuurlijk licht, waardoor het visueel aantrekkelijker wordt. Overweeg de plaatsing van ramen of kunstlicht om de kenmerken van het materiaal te benadrukken.

Ventilatie

Voldoende ventilatie is belangrijk in badkamers, vooral bij het gebruik van materialen zoals Beton Ciré. Een goede ventilatie helpt de ophoping van vocht te voorkomen, wat de duurzaamheid van de coating kan beïnvloeden.

Bestel kant-en-klare beton ciré voor de badkamer

Bekijk hieronder de verschillen tussen de complete pakketten voor gladde wanden en onbewerkte wanden & vloeren.

Eerst advies inwinnen? Vul gerust het onderstaande formulier in, we komen zo snel mogelijk bij je terug met vrijblijvend advies op maat!

Wand/vloer

10 m²
389
95
 • 1 liter Cementlook Primer
 • 10 meter Glasvezel gaas
 • 20 kg Cementlook Kant-en-Klaar Basis
 • 5 kg Cementlook Kant-en-Klaar Top
 • 1 liter Presealer
 • 1,5 liter 2 componenten Topsealer (PU)
 • Gebruiksaanwijzing

gladde wanden

10 m²
159
95
 • 1 liter Cementlook Primer
 • 5 kg Cementlook Kant-en-Klaar Top
 • 1 liter Presealer
 • 1,5 liter 2 componenten Topsealer (PU)
 • Gebruiksaanwijzing

Ontvang vrijblijvend advies op maat

kleurenkaart

Wij leveren jouw Beton Ciré altijd in de gewenste kleur

PRODUCTINFORMATIE

Maak de beste keuze voor jouw project

stappenplan

Beton Ciré aanbrengen: In 8 stappen naar succes

Workshop

Ontdek en beheers de kunst van Beton Ciré tijdens een van onze workshops
Beton Ciré muur

Verzekerd van het beste resultaat: Professionele verwerker

Als je de klus liever uitbesteedt en verzekerd wilt zijn van het beste eindresultaat, brengen wij je graag in contact met professionele Beton Ciré verwerkers.